top of page

Nieuws in en rondom De Buurderij 

  • Facebook

Neem voor meer informatie en actualiteiten eens een kijkje op onze facebook of instagram!

  • Instagram

NSM Vakwedstrijden 

Afgelopen week heeft Remko mee gedaan aan de NSM Vakwedstrijden. Eindstand vier keer goud gewonnen ! 

Rookvlees - Goud 

Ossenworst - Goud 

Pekelvlees - Goud 

Runder droge worst - Goud 

Remko heeft tijdens de Boonstra beurs de bekroningen op mogen halen, die zijn nu te bewonderen in de winkel, evenals de producten. 

243fd2e1-3e82-4570-8915-889df297e56b.jpeg

Lamsvlees

 

Nieuw van de Veehouderij Hoving uit Haren: mooie lamsschouder en bout met been, lamskoteletten, shoarma, merguez worstjes en nog veel meer lamsvlees! 

Naast heerlijk lamsvlees heeft Hoving ook eigen gemaakte zuivel aan huis: Boerderijwinkel Harener Holt. 

"Verse zuivel van de boer."

154777112_1916463811827629_2035096267687

Tante Door Kip

Ook kunnen wij vol trots vertellen dat Tante Door kip nu ook verkrijgbaar is bij Slagerij de Buurderij, aan de Vogelzangsteeg 15A, in Noordlaren.  Wilt u meer informatie over Tante Door kijk dan op hun website of vraagt u gerust aan ons. 

https://datzegtgenoeg.nl/tante-door

tante door logo.jpg

Noordlaarder Golftournooi 2019


Voor het Noordlaarder golftoernooi op zondag 6 oktober poseerden deze enthousiaste deelnemers. Gesponsord door slagerij De Buurderij ! Eerlijke en heerlijke worst bij prijsuitreiking. Voor het winnende team was voor alle drie de teamleden een gevulde knapzak ...met worst!
Dat de bijdrage van de Buurderij duidelijk de sportieve
feestvreugde verhoogt is op de foto zichtbaar bij het clubhuis van de golfclub in Glimmen.

IMG-20191006-WA0000.jpg

4e plaats voor Slagerij de Buurderij bij het Perfecte Pekelvlees

6 November 2018 Slagerij de Buurderij heeft de 4e plaats behaald bij het Perfecte Pekelvlees, de vak wedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers aangejaagd door culinair journalist Felix Wilbrink bij De Telegraaf. Op 5 november ontving slager Henk Warners de vierde prijs uit handen van juryvoorzitter Felix Wilbrink.

De vakwedstrijd Het Perfecte Pekelvlees is georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers na een oproep van culinair journalist Felix Wilbrink van De Telegraaf. Pekelvlees is zoals de naam al doet vermoeden vlees dat in de pekel wordt bewaard. De naam is afkomstig uit de tijd van de VOC waar aan boord van de schepen, om de bemanning te voeden, het vlees in houten vaten in pekel werd bewaard. Het vlees bleef in deze vaten maanden goed, maar was door de langdurige opslag bremzout. Het pekelvlees werd gekookt gegeten. Later was dit gezouten product uit de runderborst vooral ook populair in de Joodse gemeenschap en vooral als onderdeel van het broodje ‘half om’ naast lever.
 
De keuring
Op basis van een uitgebreide keuring zijn alle ingezonden stukken pekelvlees beoordeeld. De jury, bestaande uit branche erkende meesterslager Dennis van Dun (Slagerij Van Roessel, Waalwijk), expert worstmaker Paul van Trigt en juryvoorzitter Felix Wilbrink, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van perfect stuk pekelvlees mee zoals smaak, geur, kleur, samenstelling en bewerking. De jury zei over het perfecte pekelvlees van Slagerij de Buurderij: “Een romige pekelvlees waar je blij van wordt.”

Top 5
1 Keurslagerij Jos Smal, Blokker
2 Uw ambachtelijke slager Lieuwe Nicolaï, Oosterwolde
3 Keurslagerij Marcel Dekker, Beverwijk
4 Slagerij Zumbrink, Cothen
4 Slagerij de Buurderij, Noordlaren
5 Keuslagerij Gleis, Aalten

5 Slagerij Runderkamp, Volendam

 

WhatsApp Image 2019-03-23 at 13.59.02.jp
WhatsApp Image 2019-03-23 at 13.58.18.jp

De strijd om Het Perfecte Pekelvlees is gestreden

Pekelvlees, bijna vergeten als vleeswaren, maar een echt authentiek Nederlands product dat zeker de aandacht verdient. De KNS is ingegaan op de oproep van Felix Wilbrink in De Telegraaf om hiervoor een wedstrijd te organiseren. Vandaag was het die dag! Felix Wilbrink, branche erkende meesterslager Dennis van Dun en Paul van Trigt bogen zich over 41 inzendingen.
 
De jury was onder de indruk van de hoge kwaliteit van de ingezonden producten. Er verscheen een grote glimlach bij de heren als het pekelvlees die typische roomsmaak had. Die roomsmaak die ervoor zorgt dat pekelvlees met lever de perfecte combinatie vormt in het bekende broodje half-om. Of zoals een paar keer is gezegd: hier rij je graag voor om!
   
Prijsuitreiking
Op 5 november wordt tijdens de Slavakto bekend gemaakt welke slager het Perfecte Pekelvlees vervaardigt. Je bent van harte welkom om de prijsuitreiking in het theater bij te wonen om 16.00 uur.

bottom of page